RAW perníkové kuličky

Kuličky kam se podíváš! Nejoblíbenější pochutina naší Nely. S radostí je semnou také vždy připravuje. A čím je starší, tím ji to jde lépe. Pokud máte doma malé kuchtíky, je patlání raw kuliček snad ta nejlepší zábava pro dlouhé zimní večery. Tyto kuličky navíc voní po perníku a chutnají po jablkách.

A při mlsání nemusíte mít výčitky svědomí …

Ingredience na jednu dávku:

1 hrnek vlašských ořechů (předem namočených alespoň na 3 hodiny)
1/2 hrnku datlí (taktéž předem namočených)
2 lžičky opravdu kvalitního perníkového koření (používám Sonnentor)
50 gramů jablečných křížal (tvrdých tak, aby šly umlít)

25673457_10212843167091569_1877747825_o
Za foto děkuji Kakaová Vafle

Postup:

Předem namočené datle a vlašské ořechy slijeme, necháme chvilku okapat. Následně vložíme do mixéru společně s perníkovým kořením a umixujeme lepkavou hmotu. A máte skoro hotovo. Z rozmixované směsi tvoříme kuličky, které jsem následně obalila v rozemletých křížalách.

Skladovala jsem v krabičce s víčkem v lednici. Vydržely nám 14 dní. A chutnaly skvěle. Vůně koření dohromady se sušenými jablky je skvělá kombinace.

Tip: Raw koule jsou u nás oblíbeným mlsáním kdykoliv v roce. Skvěle se hodí zejména na výlety – dáte si dvě kuličky a hned máte energii jít dál. Mně se také osvědčilo vyrábět jako milé drobnosti pro nejrůznější příbuzenstvo a kamarády. V hezkém pytlíčku s mašličkou darujete vskutku milý dárek.

Kromě těchto perníkových koulí u mě na blogu najdete také voňavé mandlové kuličky, energii dobíjející kávové koule a dospělými oblíbené švestkové koule, které místo rumu můžete namáčet v černém čaji nebo jablečném moštu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>