Kávové raw koule

Raw koule a tyčinky na milion způsobů. I když bych denně připravila dvojitou dávku, budu muset další den připravovat novou. Raw sladké pochoutky nejčastěji se základem datlové pasty jsou skvělou a zdravou svačinkou nejen na cesty.

Datlová pasta navíc usnadní práci těm, kteří nemá natolik výkonný mixér, který jim pomele větší množství datlí s dalšími surovinami.

Tentokrát jsem experimentovala s mou milovanou kávou a výsledek byl (ano už nezůstala ani kulička) moc dobrý.

Nejmilejší sousedka a zároveň kamarádka (mimochodem má skvělý blog) koule krásně vyfotila. A také říkala, že tyto koule ji připomínají svou chutí Kofilu.

Pokud tedy máte rádi chuť kávy, určitě tyto kuličky vyzkoušejte.

IMG_6055p

Ingredience:

200 gramů datlí nebo datlové pasty
100 gramů mletých vlašských oříšků
2 kávové lžičky čerstvě umleté kávy
2 lžíce kávy (nápoje)

Postup:

Postup je jednoduchý. Pokud máte již hotovou datlovou pastu, odvažte si uvedené množství do misky. Přidejte namleté ořechy a kávu. Důkladně promíchejte.

Pokud máte celé datle a výkonný mixér, nasypejte veškeré ingredience do mixéru a mixujte.

Potom stačí ukoulet koule. Jak velké je libo. Skladujeme v lednici a vydrží poměrně dlouho. Nám vydržely 8 dní beze změny chuti. Skladuji ve vzduchotěsné uzavřené nádobě.

5 komentářů

  1. Ahoj Lucko! Prosím, čím to, že je to moc řídké…ukoulet se kulička sice dá, ale je příliš měkká? Nemají být třeba v receptu dvě LŽIČKY nápoje kávy, místo LŽIC?Díky za Tvé recepty!

    1. Kláro, určitě lžíce, dělala jsem je nedávno znovu. Lepily se hodně, ale koulet šly. Možná zkuste nechat zatuhnout chvíli v lednici nebo přimixovat ořechy. Ať chutnají!

      1. Takže nechat dvě lžíce a příp. přidat ořechy..? Dobře tedy.. a zkusím zchladit. Je to dost rozdíl oproti těm madlovým koulím, to je parádní materiál ke koulení…a musím říct, že za ten mandlový recept jsem moc vděčná – jsou luxusní!

        1. Myslím, že by to mělo pomoci. Já si upřímně nevybavuji, že bych s těmi kávovými měla problém. Lepí trochu, ale ukoulela jsem je normálně. Ostatní ingredience jsou suché (datle jsem nenamáčela), tak mi ani nepřišlo, že by to nešlo. 🙂

          1. Já právě nepoužívám datlovou pastu, ale celé datle…a výkonej mixér nemám, takže do všech receptů je na noc namáčím, jinak bych je neumixovala! Tak proto..Ale jen v téhle kuličkové variantě to vadí, je to prostě rozbředlé..Díky tomu jsem ale zjistila, že se s tím úžasně plní palačinky a je to moc dobré..:))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *