Pappardelle s rajčaty smetanou a kešu parmezánem

V únorových Zajících v krabici byly sušené semolínové těstoviny Pappardelle z pastaculinara. Dlouho jsem přemýšlela co s nimi provedu. A dnes jsem to vymyslela.

DSC03866

A Pappardelle s rajčaty ovesnou smetanou a kešu parmezánem nám všem přišly k chuti a zajisté jsem toto jídlo nevařila naposledy.

Ingredience:

300 gramů libovolných kvalitních semolínových těstovin
2 lžíce ghee
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 stroužky česneku
2 plechovky sterilovaných rajčat
200 ml rostlinné smetany (použila jsem ovesnou)
kešu „parmezán“
sůl, pepř a sušená bazalka na dochucení

Příprava kešu parmezánu

Kešu parmezán – skvělá záležitost. K jeho přípravě téměř nic nepotřebujete a využití má úplně stejné jako klasický parmezán z kravského mléka.

100 gramů kešu oříšků
25 gramů lahůdkového droždí
1 malá lžička soli

A příprava je velice snadná. Vše nasypete do robota a mixujete tak dlouho, dokud se výsledná hmota nepodobá klasickému parmezánu. Hotovo a připraveno k použití. Skladovat lze v uzavřené nádobě v lednici i několik týdnů.

DSC03868

Postup:

1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
2. Mezitím si v pánvi rozehřejeme ghee s olivovým olejem, přidáme cibuli a 15 minut za stálého míchání dozlatova opékáme. Následně přidáme česnek a opékáme další minutu.
3. Přidáme rajčata sůl, pepř, trochu bazalky a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Až se šťáva z rajčat téměř vypaří.
4. Podle chuti přidáme „parmezán“ a rostlinnou smetanu. Ještě chvíli provaříme. A máme hotovo.

DSC03870

Jednoduché a moc dobré. Na talíři jsem ještě lehce posypala sušenou bazalkou a parmezánem. Nelinka si po dlouhé době dnes i přidala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.