Guacamole

Guacamole, prý tradiční mexická omáčka. Já ji miluju pro svou zvláštní chuť. Koriandr, chilli paprička dodají specifickou chuť. Avokádo máslovost a rajčátka zde pěkně křupou.

S čerstvě upečeným kváskovým chlebem je to hotové „nebe v hubě“.

WP_20160717_18_28_12_Pro

Ingredience:

4 zralá avokáda
2 rajčata
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 velké hrsti sekaného koriandru – cca 60 gramů
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř na dochucení

volitelné:
chilli paprička – používám čerstvé, zelené cca 2 kusy

Postup:

Do misky vydlabejte avokáda, která následně rozmačkejte vidličkou a pokapejte citronovou šťávou. Přidejte k nim najemno nakrájenou velkou cibuli, na menší kousky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek.

Pořádně vidličkou promíchejte. Nyní přejdeme k dochucení guacamole. Na řadu přichází koriandr. Nešetřete s ním, je zde velmi důležitý. Sůl a pepř přidejte podle chuti.

Pokud budete tuto zdravou pomazánku podávat dětem, vynechejte chilli papričky.

WP_20160717_16_12_21_Pro
Ubrousku od skvělé: Kakaová Vafle

Guacamole rozhodně doporučuji připravovat čerstvé. V lednici do dalšího dne vydrží – avokádo však trochu zhnědne.

Tip k servírování:
Pokud chcete guacamole servírovat na párty či oslavě, upečte k němu kukuřičné chipsy. Pokud se vám s nimi nechce patlat, lze je také zakoupit v mnohých supermarketech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.