Sušenky z fazolí a kakaa

Zelenina v buchtách, ovoce k masu a nyní fazole do sušenek. Hned mám lepší pocit, když Nel jí sušenky, které nejsou jen prázdné kalorie k zaplácnutí žaludku. Jsou nadýchané, hebké a jemné.

Obrovskou výhodou těchto sušenek je, že jsou bleskově připravené. Opravdu nekecám. Za 20 minut jsem je měla v troubě. Také oceňuji, že obsahují minimum mouky. Kdo se jí chce úplně vyhnout, může nahradit mletými ořechy.

 

Lidé, kteří jedí fazole, žijí déle. Fazole jsou účinným omlazovacím prostředkem pro naše tělesné buňky.

Ingredience:

250 gramů červených fazolí – můžete použít uvařené z oběda nebo okapané z plechovky
25 gramů kokosového oleje
1 vejce
30 gramů celozrnné špaldové mouky
2 lžičky vinného kamene (kypřicího prášku)
25 gramů holandského kakaa
2 lžíce citronové šťávy
50 gramů medu

plátky mandlí na posypání

Postup:

Syrové fazole uvařte tak, jak jste zvyklí. Já je přes noc namáčím. Druhý den ráno vyměním vodu a následně vařím v tlakovém hrnci. Mají pak skvělou jemnou konzistenci a chuť. Rozhodnete-li se použít fazole z plechovky, vysypte je do cedníku a řádně propláchněte.

Fazole rozmixujte na pastu a k ní přidejte zbytek ingrediencí kromě medu a řádně promíchejte. Následně dle chuti oslaďte. Já jsem použila zhruba 50 gramů medu.

Nyní přichází čas na předehřátí trouby. Budeme péct zhruba 20 minut na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem dvěma lžícemi tvoříme sušenky, ta akorát velké do dlaně. Posypeme plátky mandlí a dáme do trouby.

Plech vyjměte z trouby a nechte na něm sušenky vychladnout.

Výsledné sušenky jsou měkké, křehké a vláčné. Žádné vysušeniny. Nelča je měla jako doplněk ke svačině do školy. Pohostila jsem jimi však i děti a dospěláky, kteří u nás byli nedávno na návštěvě a všem chutnaly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *