Slané špenátové vafle

Slané špenátové vafle

Sladké vafle přelité javorovým sirupem zná každý z nás. Avšak vafle naslano? Proč ne! Kombinace vaflové oplatky, šunky křepelčích vajíček a čerstvého salátku totiž překvapivě funguje skvěle. Můžete je snadno zabalit a dát dětem do školy (já je chystala Nelince do školy), či si je sami vzít do práce. Co na ně budete potřebovat?

Množství uvedených surovin je na 4 vafle.

Ingredience:

50 gramů špenátu
1 vejce
75 ml rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
50 gramů celozrnné špaldové mouky
sůl
0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Křepelčí vajíčka, klasická vajíčka, kvalitní šunka, sýr a zelenina jako náplň do vaflí

Až budete vafle připravovat, myslete na to, že trochu nabudou. Nesnažte se tedy plnit vaflovač až po okraj, ale spíš těsto rozetřete po pečicí ploše. Vrstva nemusí být nikterak vysoká.

Postup:

Nejdříve si špenát spařte, sceďte a nakrájejte nadrobno. Odložte jej na chvíli stranou a ze zbytku uvedených ingrediencí smíchejte těsto. Bude mít takovou klasickou palačinkovou konzistenci. Do těsta přidejte špenát a pořádně promíchejte.

Nechejte těsto 15 minut odpočívat. Chutě se krásně spojí a těsto odleží. V době čekání si můžete dát rozehřát vaflovač. A pak už jen péct. Z uvedené dávky jsem udělala 4 vafle.

Nyní je na vás čím vafle naplníte. Já jsem obložila ledovým salátem, pokladla plátkem kvalitní šunky a nahoru dala dvě volská oka z křepelčích vajíček. Nel byla spokojená a ve škole prý nikdo takovou skvělou svačinu neměl.

Děláte vafle naslano? Jaké kombinace máte rádi? Inspirujte nás!

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!