Nadýchaný perník – vegan

Již delší dobu jsem toužila po perníkové chuti. Pohankový perník mě moc neoslovil, tak jsem pátrala dál a dnes jsem tu chuť maximálně vyladila! Děkuji Renči za tip, který jsem si upravila dle obrazů svého.

Je vláčný, nadýchaný a voní po celém bytě! Rozpis receptu je na větší hluboký plech, množství surovin si upravte dle libosti.

Ingredience:

1,5 hrnku špaldové hladké mouky
1,5 hrnku pohankové mouky
1 sáček vinného kamene
4 lžíce kvalitního kakaa
1 lžička skořice

2 hrnky rostlinného mléka (použila jsem rýžové)
0,5 hrnku oleje (použila jsem kokosový)
2 lžíce vanilkové hrašky rozmíchané ve 40 ml vody (supluje v receptu vejce) nebo 1 vejce
5 lžic marmelády (použila jsem domácí meruňkovou bez cukru)
0,5 hrnku sladěnky

perník

Postup:

Ve dvou miskách si zvlášť smícháme suché a mokré ingredience, které následně spojíme v jednu polotekutou směs. Na plech si rozprostřeme pečicí papír na který vylijeme těsto a pečeme asi 30 minut v předem na 180°C vyhřáté troubě.

Jednoduché, rychlé a skvělé. A pohanku tam nikdo hledat nebude. 🙂

Poznámka:

Nebála bych se s tímto receptem dále experimentovat. Přidat do těsta oříšky, nastrouhaná jablka nebo řepu. Polít perník čokoládou, posypat kokosem.

3 komentářů

  1. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi perník nenaskočil:-( je to mokřejší placka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.