Hráškový krém s avokádem

Taky máte s prodlužujícími se dny a vůní jara ve vzduchu chuť na něco nového, lehkého a zeleného?

Po hutných zimních polévkách je tu konečně zase čas lehkých zeleninových krémů a polévek s hromadou jarní zeleniny. Než si budeme moci dopřát zeleninu čerstvou z trhů či babiččiných zahrádek, zatím se spokojíme alespoň s mraženým hráškem.

Hráškový krém s avokádem doporučují 3 strávníci ze 3. Příprava vám nezabere déle než 20 minut i se servírováním. Díky avokádu a slunečnicovým semínkům je polévka výživná.

Troufám si tvrdit, že hráškový krém zachutná každému. Je přirozeně sladký, takže i u dětí oblíbený.

Ingredience:

2 šalotky
1 lžíce oleje (použila jsem kokosový)
350 gramů mraženého hrášku
1 zralé avokádo
600 ml vývaru (použila jsem zeleninový, který jsem měla v mrazáku do zásoby)
1 kešu smetana (kdo nemá alergii, použije klasickou)
sůl a pepř k dochucení
slunečnicová semínka na ozdobu a chuť


Postup:

V hrnci si rozehřejeme mírně olej, orestujeme na něm najemno nakrájenou šalotku (měla by zůstat světlá). Přidáme hrášek, polovinu avokáda a ještě krátce zarestujeme. Podlijeme vývarem, použila jsem zeleninový, ale nebála bych se ani kuřecího.

Vaříme pouze krátce. Bohatě vám bude stačit 10 maximálně 15 minut. Tak, aby hrášek neztratil barvu.

Nakonec přidáme v našem případě kešu smetanu. Rozmixujeme kuchyňským mixérem. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

Podáváme například s opraženými slunečnicovými semínky a plátky avokáda tak jako u nás. Ozdobit a dodat chuť můžete však také celým hráškem nebo opraženou slaninou či ztraceným vejcem.

U nás jsou krémové polévky hit zejména k večeři. Kromě hráškové ráda připravuji také brokolicový a mrkvový krém v různých variantách.

Frčí u vás také krémové polévky, necháme se novými chutěmi rádi inspirovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *