Cinnamon Buns – skořicové rolky

Je to už dlouho, co jsem naposledy pekla Cinnamon Buns a pamatuji se, že tenkrát se fakt povedly. Proto, když jsem přemýšlela, co upeču ke středeční snídani, měla jsem hned jasno.

Původní recept jsem však maximálně ozdravila, avšak cukr v náplni nějaký zůstal. Těsto je navíc kynuté – nic extra zdravého, ale jednou za dva roky, proč ne.

Ingredience:

320 gramů špaldové jemné mleté mouky
120 gramů rostlinného mléka
60 gramů Alsanu
1 lžíce Chia semínek + 4 lžíce vody (supluje v receptu vejce)
7 gramů sušeného droždí

Na náplň:

70 gramů Alsanu
2 lžičky skořice
60 gramů třtinového cukru
1/4 lžičky mletého kardamonu

WP_20151007_09_46_52_Pro

Postup:

Postup je velmi jednoduchý. Smíchejte v jedné misce mokré ingredience, ve druhé misce suché ingredience a následně z těchto surovin vypracujte hladké nelepivé těsto. Hotové těsto nechejte minimálně hodinu v teple kynout.

Na náplň budete potřebovat povolený Alsan – je dobré si jej předem vytáhnout z lednice. Povolený Alsan utřete se skořicí, kardamonem a cukrem. Náplň je hotová.

Po vykynutí z těsto rozválejte dlouhý obdélník, který natřete vytvořenou směsí. Srolujte do rolády a nakrájejte na malé špalíčky. Špalíčky naskládejte do vymazané a vysypané formy – nechejte mezi nimi dostatečné místo, těsto v troubě ještě nakyne.

Máte hotovo a šup se skořicovými šneky do trouby. Na 200 °C zhruba na 20 minut. Líbezná vůně skořice vám napoví, kdy z trouby vytáhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.