Ovesné sušenky se semínky a oříšky

Ovesné sušenky se semínky a oříšky

Kvalitní ovesné sušenky sehnat v obchodě je nemožné, naštěstí si je můžete připravit sami nebo za pomocí dětí doslova za pár minut. Jednoduchý recept s možností oříšky či semínka obměňovat a vylepšovat. To je právě to, co na domácím pečení miluji, přesně víte co dáváte svým dětem a blízkým.

A pokud je chcete ještě trochu vyladit co do jejich designu, můžete je z půlky namočit v kvalitní hořké čokoládě. Sušenky budou zase o level výše.

Ingredience:

100 gramů slunečnicových semínek
100 gramů posekaných oříšků – použila jsem buráky (což je vlastně luštěnina)
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
130 gramů Alsanu (másla kdo může)
3 lžíce javorového sirupu
2 lžíce vody
1 lžička skořice

Postup:

Recept je úplně jednoduchý. V jedné misce si smícháme veškeré suché ingredience. Doporučuji oříšky nasekat. Já jsem nechala půlky buráků vcelku a nakonec jsem se proklínala, špatně se sušenky tvarovaly.

V malém kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme javorový sirup a vodu.

Tuto směs přiléváme do misky k suchým ingrediencím a rukou hněteme v kompaktní těsto. Chvilku se těstu věnujte, je potřeba všechny ingredience pořádně společně propracovat.

Troubu si rozehřejeme na 180°C a lžičkou tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky, které doporučuji rozplácnout lžičkou do tvaru sušenky. Pečeme cca 20 minut dorůžova.

Nedávala bych sušenky jako náhradu za jídlo, chybí zde bílkoviny a sušenky prostě nejsou u nás normální jídlo. Nel si je nesla k běžné svačině navíc jako bonus k náročnému sportovnímu dni a o sušenky se podělila s kamarády.

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!