Vaříme s Hankou Zemanovou

Není to tak dlouho, co jsme stravu doma až tak neřešili. Těstoviny, maso, tavený sýr či denně pečivo. Náš jídelníček nebyl až tak pestrý. Často jsme se cítili unavení, bez energie a hladoví. Něco bylo špatně. Začala jsem tedy více číst a zajímat se. A dnes již frází „Jste, to co jíte“ považuji za pravdivou.

V jídelníčku se tedy momentálně objevuje spousta zeleniny, luštěnin a bezlepkových obilovin. Často vaříme jáhly, pohanku, cizrnu či červenou čočku.

Zcela jsme vyřadili mléko a jogurty. Sem tam koupím sýr – těch se zatím neumím zcela zbavit. Pečivo si povětšinou pečeme domácí. Kravské mléko jsme nahradili rostlinnými alternativami – rýžovým, mandlovým či makovým. O tom však v jiném článku.

Vánoční překvapení

Jak moc jsem byla překvapená, když jsem pod vánočním stromečekem letos našla Bioabecedář a kuchařku od Hanky Zemanové. Knížky jsou nejen plné skvělých receptů, ale také zde najdete řadu povídání o biopotravinách, které na našem trhu naleznete.

Ač mám kuchařky doma teprve pár týdnů, už jsme z nich stihli uvařit spoustu receptů. Mezi naše „TOP“ zatím patří smažená rýže s kokosovou omáčkou a kešu oříšky, jáhly s dýní a kysanou zeleninou či polévka z mungo fazolí.

Postupně, zde přidám recepty i s fotodokumentací, máte se opravdu na co těšit.

Takže pokud stále hledáte nějakou kuchařku, doporučuji Hanku Zemanovou všemi deseti!

Tip: Pokud jste ještě neochutnali sušenky z Biopekárny Zemanka, je načase to změnit. Mým favoritem jsou jablečné bio kačenky, čoko-kokosky a špaldové bio krekry s rozmarýnem. Koupit je můžete ve zdravých výživách, drogerii DM či na internetu. Výrobky Biopekárny Zemanka najdete také v Bille a Albertu.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *