Pekanové ořechy a preclíky v čokoládě

Pekanové ořechy a preclíky v čokoládě

Když děti chtějí mlsat, nebo sama chci zdravou a rychlou svačinu, sáhnu po těchto pekanových ořeších máčených v čokoládě. Děti dávají přednost preclíkům, ale když nejsou ořechy jim přijdou vhod.

Miluju kombinaci čokolády (na kvalitě doporučuji nešetřit - kupuji 70 - 80 % podle toho na co natrefím) s mořskou nebo maldonskou solí.

💡
Věděli jste, že od roku 2 000 připadá na 13. září Mezinárodní den Čokolády?

Pekanové ořechy

  • Jsou plné bílkovin, zdravých tuků, vlákniny a živin, jako je hořčík a draslík.
  • Hlavní předností je lahodná máslová sladká chuť a příjemná vůně.
  • Věděli jste, že pekanové ořechy neobsahují cholesterol?

Hořká čokoláda

  • Na pultech českých obchodů lze v současné době spatřit výrobky, které na první pohled vypadají jako čokoládové, ale ve skutečnosti se jedná o různé náhražky - pozor na ně!
  • Pro psy je čokoláda nebezpečná, neboť jejich tělo ji nedokáže strávit. 
  • Čokoláda zvyšuje hladinu serotoninu a dopaminu v mozku. Co to znamená? Jednoduše po ní budete šťastní.

Maldonská sůl

  • Má velmi jemnou chuť a příjemně křupe.
  • Nejčastější použití je již na hotový pokrm, neboť ho efektivně a neodolatelně ozdobí.
  • V mořské soli Maldon naleznete pouze čisté stopové prvky z mořské vody.
💡
Skladování: vložte hotové pekany do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě až 14 dní. V létě ukládám do lednice.

Ingredience na pekany v čokoládě:

Množství ingrediencí záleží zcela na vás. Na tom, kolik "mlsek" si chcete vyrobit. Ořechy nakupuji většinou ve větším množství ve Světě plodů, Grizly nebo Ochutnej ořech.

Preclíky použité v receptu jsou špaldové s cizrnou Freche Freunde.

  • pekanové ořechy, preclíky nejen pro děti
  • oblíbená čokoláda
  • maldonská vločková sůl

Postup:

Hořkou čokoládu vložte do misky a do vodní lázně, kde se pomalu rozpustí. Po rozpuštění odložte na chvíli stranou.

Pekanové ořechy/preclíky ponořte zpoloviny po jednom do rozpuštěné čokolády. Lehce oklepejte o stěnu misky, tak aby se odstranila přebytečná čokoláda.

Hotové ořechy a preclíky položte na plech a posypte vločkovou solí (pokud ji chcete použít).

Čokoláda by měla ztuhnout za zhruba 5 minut. Tuhnutí můžete urychlit v lednici.

Rychlá pochoutka, ale také skvělý jedlý dárek. V hezky ozdobené sklenici nebo celofánovém sáčku potěší paní učitelku, kamarádku i děti.

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!