Bramborové noky zapečené s brokolicí a špenátem

Znáte ten pocit, kdy se vám opravdu nechce vařit, ale děti i v neděli mají hlad a vyžadují oběd? V této chvíli u nás vznikají rychlovky ze kterých mívám obavy, ale většinou jsou talíře vymetené a děti se dožadují přídavku. Jako třeba tyto rychlé noky. Stačí naházet ho zapékací misky, chvilku nechat v troubě a oběd je na světě.

Suroviny:

500 gramů bramborových noků
200 gramů mražených špenátových listů
200 gramů na růžičky rozdělené brokolice
150 gramů kešu tvarohu kdo může mléčné doporučuji nahradit např. ricottou
Kůra z jednoho bio citronu
sůl a čerstvě mletý pepř

 

Kešu tvaroh je pro nás skvělou alternativou ke kupovaným rostlinným smetanám a náhražkám, které často nejsou valné kvality. Ve výpisu surovin je link, jak snadno jej můžete vytvořit doma.

 

Postup:

Předehřejte si troubu na 200°C. Mražený špenát přelijte horkou vodou a nechejte 2 – 3 minutky odstát. Poté slijte a nechejte okapat. Následně jsem si do mixéru přendala kešu tvaroh a společně se špenátem rozmixovala. Ochuťte dle svým preferencí solí a pepřem.

 

Věděli jste, že brokolice obsahuje velké množství vitamínu C? Uvádí se, že ve 100 gramech brokolice je 110 mg vitamínu C, zatím co citron má pouhých 80 mg.

Brokolici stačí 2 minutky blanšírovat v horké vodě. Přihoďte k nim také noky a následně společně sceďte. Brokolici s noky vraťte zpět do hrnce a pečlivě smíchejte se špenátovým kešu tvarohem. Dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem.

Přesuňte do zapékací misky a na 20 minut vložte do vyhřáté trouby. Kdo může a má rád, může si před vložením do trouby posypat parmezánem.

Noky vystačily na 2,5 porce. Ale já mám doma opravdu jedlíky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *