Velikonoční zajíci

Velikonoční zajíci

Zkuste letos místo beránka a mazance velikonoční zajíčky. Pokud máte malé děti, určitě doporučuji zapojit do vyrábění. Naši Nel motání zajíčků opravdu bavilo.

K výrobě potřebujete pouze pár základních ingrediencí. A mašličku na ozdobení. Ano, zajíčci nejsou ukázkoví, ale jsou s láskou dělaní. A také krásně po upečení voní.

My je zítra povezeme ráno k babičce, kde letos plánujeme strávit Velikonoce. Část si jistě dáme ke snídani s domácí marmeládou a teplým kakaem z rýžového mléka.

Ingredience:

700 gramů hladké špaldové mouky
250 ml kokosového mléka (použila jsem AROY-D)
100 ml oleje (použila jsem slunečnicový)
2 celá vejce (od šťastných slepiček)
2 lžičky soli
25 gramů čerstvého droždí
rozinky (jako oči pro zajíčky)

WP_20170414_13_01_51_Pro (2)

Postup:

Z uvedených ingrediencí udělejte vláčné z pružné těsto. Následně jsem jej nechala kynout na slunném okně asi jednu hodinu. Poté jsme z těsta trhaly bochánky. Z dlouhého hada se smotají tělíčka zajíčků. Hlavu a ocásek jsme dělaly zvlášť. Ovál na hlavu – uši nastřihnout nůžkami. Malou kuličku jako ocásek a rozinku místo oka.

Velikonoční zajíce jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Zkrátka do zezlátnutí.

Z této várky jsme udělaly 8 zajíčků a 8 preclíků, které jsem před pečením potřela vlažnou vodou a posypala nasekanými kešu oříšky.

Přejeme všem krásné Velikonoce a nádherné jarní dny!

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!