Banana bread - banánový chleba

Banana bread - banánový chleba

Dlouho jsem nic nepekla a Neli ve čtvrtek v devět večer pronesla, že kaši ke snídani v pátek rozhodně nechce. Prý už má kaší dost a dala by si nějaký koláč. Co však vymýšlet tak pozdě večer, že jo. Musíte si vystačit s tím, co najdete doma.

Takže tři přezrálé banány, babičkou vyloupané vlašské oříšky, 90 % čokoláda ještě z narozenin. Z toho by něco vymyslet šlo. A taky že jo, úžasně vláčný po banánech vonící chleba.

Měla jsem co dělat, abych ho v 11 v noci nešla ochutnat, jak krásně voněl po celém bytě. 🙂

Ingredience:

3 střední přezrálé banány
80 gramů rozpuštěného Alsanu (másla)
1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
2 lžičky jedlé sody
1/2 hrnku vlašských ořechů (nasekaných)
100 gramů kvalitní čokolády (nasekané)

WP_20170324_06_21_03_Pro (2)

Postup:

Do střední mísy namačkejte banány. Jde udělat vidličkou, já je projela krátce mixérem. K banánům přimíchejte rozpuštěné máslo. Následuje mouka smíchaná s jedlou sodou. A nakonec nasekané oříšky a čokoláda. Žádný cukr navíc. Banány těsto osladí dostatečně.

K pečení jsem použila formu na biskupský chlebíček. Klasických rozměrů. Vyložila jsem jej pečicím papírem. Těsta ve formě je zhruba polovina, během pečení maličko naroste.

Pekla jsem v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Pěkně do zhnědnutí povrchu chleba.

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!